Obohaťte bežný recept kuraťa na panvici ružičkovým kelom, kôprom a slaninkou! Hlavný chod vytvorený v jednej panvici vás neoberie o veľa času, ani nebudete sklamaní z výsledku! Recept môžete dokonca pozmeniť podľa vašich preferencií, a namiesto kelu pridať brokolicu či cuketu.
Ingrediencie:
- kuracie stehná bez kosti a kože, nakrájané na kocky (ak chcete, môžete použiť aj kuracie prsia)
- 4 plátky slaniny
- 1 lyžička čerstvej nasekanej pažítky
- ružičkový kel (stonky odstráňte a prekrojte ho na polovicu)
- 1 lyžica avokádového oleja (olivový/kokosový)
- 1 lyžička čerstvého nasekaného kôpru
- ½ šálky bielej cibule nakrájanej na kocky
- 1 lyžička mletého cesnaku
- dresing podľa chuti
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Upečte slaninu na panvici a nechajte ju vychladnúť, pričom si zo slaniny odlejte masť.
- Pridajte cibuľu a cesnak a smažte asi 2 minúty.
- Potom pridajte na kocky nakrájané kuracie mäso, soľ a korenie.
- Opekajte, kým kurča nie je ružové a upečené (asi 7-8 minút).
- Kura z panvice odložte bokom.
- Do panvice pridajte avokádový olej, ružičkový kel, kôpor a pažítku a dôkladne premiešajte.
- Pokračujte v miešaní, kým ružičkový kel nezmäkne a nezačne chrumkať (asi 6-7 minút).
- V prípade potreby pridajte ¼ šálky vody, aby kel ešte viac zmäkol.
- Rozdrvte slaninu a posypte ňou vrch panvice, pridajte dresing a premiešajte.
- Podávajte v 4 miskách a v prípade potreby každú porciu ešte pokvapkajte ďalším dresingom.
Zdroj: beautyandthebenchpress.com/chicken-bacon-ranch-skillet/