Kura na panvici s kelom a slaninkou

Obohaťte bežný recept kuraťa na panvici ružičkovým kelom, kôprom a slaninkou! Hlavný chod vytvorený v jednej panvici vás neoberie o veľa času, ani nebudete sklamaní z výsledku! Recept môžete dokonca pozmeniť podľa vašich preferencií, a namiesto kelu pridať brokolicu či cuketu.

Ingrediencie:

  • kuracie stehná bez kosti a kože, nakrájané na kocky (ak chcete, môžete použiť aj kuracie prsia)
  • 4 plátky slaniny 
  • 1 lyžička čerstvej nasekanej pažítky
  • ružičkový kel (stonky odstráňte a prekrojte ho na polovicu)
  • 1 lyžica avokádového oleja (olivový/kokosový)
  • 1 lyžička čerstvého nasekaného kôpru
  • ½ šálky bielej cibule nakrájanej na kocky
  • 1 lyžička mletého cesnaku
  • dresing podľa chuti
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Upečte slaninu na panvici a nechajte ju vychladnúť, pričom si zo slaniny odlejte masť.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a smažte asi 2 minúty.
  3. Potom pridajte na kocky nakrájané kuracie mäso, soľ a korenie.
  4. Opekajte, kým kurča nie je ružové a upečené (asi 7-8 minút).
  5. Kura z panvice odložte bokom.
  6. Do panvice pridajte avokádový olej, ružičkový kel, kôpor a pažítku a dôkladne premiešajte.
  7. Pokračujte v miešaní, kým ružičkový kel nezmäkne a nezačne chrumkať (asi 6-7 minút).
  8. V prípade potreby pridajte ¼ šálky vody, aby kel ešte viac zmäkol.
  9. Rozdrvte slaninu a posypte ňou vrch panvice, pridajte dresing a premiešajte.
  10. Podávajte v 4 miskách a v prípade potreby každú porciu ešte pokvapkajte ďalším dresingom.

Zdroj: beautyandthebenchpress.com/chicken-bacon-ranch-skillet/