Kuracie krídelká s baklavou

Šťavnaté a nesmierne chutné kuracie krídelká v kombinácií s baklavou. Tento recept si okamžite zamilujete! Fantastický recept, na ktorý nepotrebujete veľa času.

Ingrediencie:

  • 2 PL koriandrových semienok, opražených
  • 1 PL rascových semienok, opražených
  • 1/4 ČL mletej škorice
  • 2 PL olivového oleja
  • jemne nastrúhaná kôra a šťava z 1 citróna plus kolieska citróna na podávanie
  • 6 strúčikov cesnaku, rozdrvených
  • 1/2 šálky (175 g) medu
  • 2,5 kg kuracie krídelká (krídelká s odstránenými špičkami, rozpolené na kĺbe)
  • 2/3 šálky (110 g) údených mandlí
  • 2/3 šálky (110 g) lúpaných pistácií
  • 1/3 šálky (40 g) vlašských orechov

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 220°C. 2 veľké plechy vymastíme a vystelieme papierom na pečenie
  2. Korenie rozdrvte pomocou mažiara. Preložíme do misky s olejom, citrónovou kôrou a šťavou, cesnakom a medom. Pridajte kuracie mäso a premiešajte.
  3. Preložíme na pripravené plechy a pečieme 30 minút. Znížte teplotu na 200 °C a pečte ďalších 30 minút, alebo kým kura nie je zlatisté a lepkavé.
  4. Orechy rozšľaháme v kuchynskom robote, kým sa neposekajú nadrobno. Na posledných 10 minút varenia alebo do opečenia posypte kura.

Zdroj: https://www.delicious.com.au/recipes/toss-bake-baklava-chicken-wings/Npqu9l6I