Šťavnaté a nesmierne chutné kuracie krídelká v kombinácií s baklavou. Tento recept si okamžite zamilujete! Fantastický recept, na ktorý nepotrebujete veľa času.
Ingrediencie:
- 2 PL koriandrových semienok, opražených
- 1 PL rascových semienok, opražených
- 1/4 ČL mletej škorice
- 2 PL olivového oleja
- jemne nastrúhaná kôra a šťava z 1 citróna plus kolieska citróna na podávanie
- 6 strúčikov cesnaku, rozdrvených
- 1/2 šálky (175 g) medu
- 2,5 kg kuracie krídelká (krídelká s odstránenými špičkami, rozpolené na kĺbe)
- 2/3 šálky (110 g) údených mandlí
- 2/3 šálky (110 g) lúpaných pistácií
- 1/3 šálky (40 g) vlašských orechov
Postup:
- Rúru predhrejeme na 220°C. 2 veľké plechy vymastíme a vystelieme papierom na pečenie
- Korenie rozdrvte pomocou mažiara. Preložíme do misky s olejom, citrónovou kôrou a šťavou, cesnakom a medom. Pridajte kuracie mäso a premiešajte.
- Preložíme na pripravené plechy a pečieme 30 minút. Znížte teplotu na 200 °C a pečte ďalších 30 minút, alebo kým kura nie je zlatisté a lepkavé.
- Orechy rozšľaháme v kuchynskom robote, kým sa neposekajú nadrobno. Na posledných 10 minút varenia alebo do opečenia posypte kura.
Zdroj: https://www.delicious.com.au/recipes/toss-bake-baklava-chicken-wings/Npqu9l6I