Kuracie prsia sú obľúbené pri chudnutí práve pre nízky obsah tuku a všestrannosť. Môžeme ich kombinovať s čímkoľvek, čo z nich robí obľúbenú voľbu pre mnohé jedlá. Dnes sme vybrali kombináciu kuracích pŕs s kozím syrom, ktorý je bohatý na vitamíny a je veľmi zdravý. Kozí syr je dostatočne jemný na to, aby neprekryl kuracie mäso, ale stále má dostatočne výraznú chuť na to, aby toto jedlo vyniklo samo o sebe. Bylinky dokonale dopĺňajú kuracie mäso aj kozí syr a vaše chuťové poháriky budú mať o čom rozprávať!
Ingrediencie:
- 500g kuracie prsia
- 1/4 lyžičky soli
- 1/8 lyžičky papriky
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 šálka nakrájanej čerstvej špargle
- 1 strúčik cesnaku
- 3 paradajky
- 3 polievkové lyžice mlieka
- 2 lyžice bylinkového čerstvého kozieho syra
- príloha: môžete zvoliť ryžu alebo cestoviny
Postup:
- Kuracie mäso si nákrájame na kocky posypeme soľou a korením.
- Vo veľkej panvici zohrejte olej na stredne vysokú teplotu. Orestujeme si mäso až kým nebude hotové 4-6 minút. Potom si dáme hotové mäso nabok a zatiaľ si pripravíme zeleninu s kozím syrom.
- Pridajte špargľu na panvicu varte a miešajte na stredne vysokej teplote 1 minútu. Pridajte cesnak varte a miešajte 30 sekúnd. Vmiešajte paradajky, mlieko a 2 lyžice syra, varte prikryté na strednom ohni, kým sa syr nezačne topiť 2-3 minúty.
- Vmiešame kuracie mäso. Podávame s ryžou. Ak chcete, pridajte ďalší syr ako posyp navrch.
Zdroj: https://www.tasteofhome.com/recipes/chicken-goat-cheese-skillet/