Kuracie mäso na panvičke s kozím syrom

Kuracie prsia sú obľúbené pri chudnutí práve pre nízky obsah tuku a všestrannosť. Môžeme ich kombinovať s čímkoľvek, čo z nich robí obľúbenú voľbu pre mnohé jedlá. Dnes sme vybrali kombináciu kuracích pŕs s kozím syrom, ktorý je bohatý na vitamíny a je veľmi zdravý. Kozí syr je dostatočne jemný na to, aby neprekryl kuracie mäso, ale stále má dostatočne výraznú chuť na to, aby toto jedlo vyniklo samo o sebe. Bylinky dokonale dopĺňajú kuracie mäso aj kozí syr a vaše chuťové poháriky budú mať o čom rozprávať!

Ingrediencie:

  • 500g kuracie prsia
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/8 lyžičky papriky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 šálka nakrájanej čerstvej špargle
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 paradajky
  • 3 polievkové lyžice mlieka
  • 2 lyžice bylinkového čerstvého kozieho syra
  • príloha: môžete zvoliť ryžu alebo cestoviny

Postup:

  1. Kuracie mäso si nákrájame na kocky posypeme soľou a korením.
  2. Vo veľkej panvici zohrejte olej na stredne vysokú teplotu. Orestujeme si mäso až kým nebude hotové 4-6 minút. Potom si dáme hotové mäso nabok a zatiaľ si pripravíme zeleninu s kozím syrom.
  3. Pridajte špargľu na panvicu varte a miešajte na stredne vysokej teplote 1 minútu. Pridajte cesnak varte a miešajte 30 sekúnd. Vmiešajte paradajky, mlieko a 2 lyžice syra, varte prikryté na strednom ohni, kým sa syr nezačne topiť 2-3 minúty.
  4. Vmiešame kuracie mäso. Podávame s ryžou. Ak chcete, pridajte ďalší syr ako posyp navrch.

Zdroj: https://www.tasteofhome.com/recipes/chicken-goat-cheese-skillet/