Ak máte radi pesto a lososa, tento recept musíte určite vyskúšať! Výborné pesto a šťavnatý losos sa dokonale spájajú s každým sústom a poskytujú vám neodolateľnú zmes bylinkového pesta zmiešanú s jemnou, šupinatou textúrou lososa. Je to fantastické jedlo, ktoré ohromí aj tých najnáročnejších jedákov. Výhody sa však nezastavia len pri chuti. Tento recept je navrhnutý tak, aby vám ušetril čas bez ohrozenia kvality alebo výživy. Vďaka jednoduchému času prípravy si môžete rýchlo pripraviť skvelé jedlo, vďaka čomu je ideálne pre tie rušné dni, keď potrebujete uspokojivý obed alebo večeru, ktorá si nevyžaduje hodiny strávené v kuchyni. Ako viete, losos je vynikajúcim zdrojom bielkovín a základných vitamínov, ako je B12. V kombinácii s čerstvým pestom a zeleninou je toto jedlo ešte chutnejšie a zdravšie. Pesto si viete vyrobiť z medvedieho cesnaku.
Ingrediencie:
- 700g filé z lososa s kožou
- 2 lyžice zeleného pesta
- 1/2 šálky majonézy
- 1/2 šálky parmezánu, strúhaného
- 450g čerstvého špenátu alebo špargle
- 2 lyžice masla
- 4 lyžice vlašských orechov, rozdrvených
- soľ a korenie, podľa chuti
Postup:
- Pripravte si všetky ingrediencie. Predhrejte rúru na 200°C a vymastite plech na pečenie alebo kastról, do ktorého sa zmestí losos.
- Lososa okoreníme soľou a korením a potom ho položíme na plech alebo do zapekacej misy. Vrch dochutíme tiež soľou a korením.
- Zmiešajte polevu zmiešaním pesta, majonézy a parmezánu v malej miske.
- Rozložte zmes pesta na vrch filé z lososa a uistite sa, že je rovnomerne rozložená.
- Vložíme do rúry a pečieme na strednej mriežke 20 – 30 minút, alebo kým sa losos po odtiahnutí vidličkou neroztrhne.
- Asi 5-8 minút predtým, ako sa losos uvarí, zohrejte olivový olej na panvici na strednom ohni. Keď je horúci, pridajte špenát a varte do mäkka, asi 3-5 minút. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Na tanieri naložte losos a špenát, potom vrch misky posypte nadrobenými vlašskými orechmi.