Ste milovníkom rýb? Ak áno tak tento recept si zamilujete. Je časovo nenáročný. Losos v kombinácií so zelenými fazuľkami sa stane vašou novou obľúbenou večerou. Tento recept môže byť varený aj s inou zeleninou s nízkym obsahom sacharidov ako je napríklad cuketa, karfiol, brokolica alebo špenát.
Ingrediencie:
- 2 polievkové lyžice olivový olej
- filet z lososa bez kože, nakrájaný na 4 porcie
- 500g zelenej fazuľky
- soľ a korenie
- 4 strúčiky cesnaku, rozdrvené a nakrájané na tenké plátky
- 1 červené čili nakrájané na tenké plátky
- kapary, scedené a osušené
- plátky citrónu na servírovanie
Postup:
- Zohrejte olej vo veľkej panvici na stredne vysokú teplotu. Ochuťte lososa štipkou soli a korenia.
- Pridajte lososa na panvicu mäsom nadol, znížte teplotu na strednúa varte do zlatista 5-6 minút na každej strane.
- Následne zohrejte olej vo veľkej panvici na stredne vysokú teplotu. Pridajte zelené fazuľky a varte do zhnednutia 2-3minúty. Otočte kliešťami a varte, kým nezhnedne a nezmäkne ešte asi 3 minúty.
- Odstráňte z tepla a dochuťte lyžičkou soli, cesnaku, čili a kapary. Vráťte na strednú teplotu a varte, miešajte, kým cesnak nie je zlatohnedý 1-2 minúty. Podávajte s kolieskami citróna na ozdobu ale aj na pokvapkanie, citrón dodá tomu výbornú chuť.