Malinová zmrzlina

Kto nemá rád zmrzlinu? Je pravda, že v obchode s potravinami je teraz k dispozícii množstvo mrazených pochúťok vhodných pre keto, ale tento recept je príliš jednoduchý a príliš chutný na to, aby sme ho prehliadli. Namiesto cukru sme použili erytritol. Ak chcete aby vaša zmrzlina bola sladšia, navrhujeme pridať asi 8-10 kvapiek tekutej stévie. Namiesto gréckeho jogurtu môžete použiť aj mascarpone. Zmrzlina je neodmysliteľnou súčasťou horúcich dní. A čo je ešte perfektné, že si ju viete vychutnať bez výčitiek!

Ingrediencie:

  • 680g malín
  • 200g erytritolu
  • 50g gréckeho jogurtu
  • 225g hustej smotany na šľahanie

Postup:

  1. Ak používate mrazené maliny tak ich vložte do misky a nechajte rozmraziť pri izbovej teplote asi 30 minút až hodinu.
  2. Medzitým v samostatnej miske premiešajte grécky jogurt a tuhú smotanu na šľahanie. Následne smotanovú zmes dajte do chladničky.
  3. Keď sa maliny rozmrazili a zmäkli, vložte do mixéra a rozmixujte na pyré. Precedíme cez sitko s jemnými okami a semená vyhodíme.
  4. Vmiešame erytritol. Miešajte, kým sa nerozpustí.
  5. Na smotanovú zmes nalejeme malinovú zmes. Poriadne premiešajte. Dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny.
  6. Pomocou výrobníka zmrzliny šľahajte podľa pokynov.

Zdroj: https://www.ruled.me/keto-raspberry-ice-cream