Pripravili sme si pre vás netradičný recept na cheesecake. V kombinácií s matcha práškom vznikne netradičná výborná chuť, ktorú si zamilujete. Na vrch môžete cheesecake skombinovať s javorovým sirupom bez cukru.
Ingrediencie:
Cheesecake:
- 450g smotanového syra
- ½ šálky sladidla
- 2 lyžičky kokosovej múky
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 2 lyžice hustej smotany na šľahanie
- 1 polievková lyžica matcha prášku
- 2 veľké vajcia
- javorový sirup bez cukru
Poleva:
- ½ šálky kyslej smotany
- 2 lyžičky sladidla
Postup:
- Do misky pridajte smotanový syr, sladidlo, kokosovú múku, vanilkový extrakt, smotanu na šľahanie a prášok matcha.
- Miešajte, kým sa dobre nespoja. Po jednom pridávame vajíčka.
- Cesto na cheesecake nalejte do dobre vymastenej formy na pečenie. Rúru rozohrejeme na 165°C.
- Na dno rúry vložíme hlboký plech s vriacou vodou. Do stredu dáme cheesecake, ktorý pečieme cca 75-90 minút. Po dotknutí prstom by sa mal trochu triasť. Upečený ho vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho vložíme stuhnúť do chladničky.
- Môžete nájsť aj nejaké praskliny, ale tie sa dajú ľahko zakryť polevou z kyslej smotany.
- Kyslú smotanu a sladidlo podľa vašej chuti spolu zmiešame. Rozložte ho na vrch cheesecaku.
- Cheesecake nechajte úplne vychladnúť a pred podávaním ho uložte na niekoľko hodín do chladničky.
- Vrch môžete ozdobiť posypom matcha prášku.
- Podávajte pokvapkané javorovým sirupom bez cukru.