Nízkosacharidová syrovo-pivná polievka

Jedli ste už polievku z piva? Nie? Tak tento recept musíte určite vyskúšať! Táto syrovo-pivná polievka má všetky prvky skvelého jedla: hustú smotanu, drobivú slaninu, tavený syr a nízkosacharidové pivo. Použijeme trochu xantánovej gumy a syra ako zahusťovadlo, aby bola polievka taká krémová ako verzie tohto receptu s vyšším obsahom sacharidov. Nájdete ho v bezlepkovej časti vášho obchodu s potravinami. Používame ho na zahusťovanie omáčok a pečenie keto receptov.

Ingrediencie:

  • 3 šálky kuracieho vývaru
  • 3dcl nízkosacharidového piva
  • ½ šálky hustej smotany na šľahanie
  • 2 čajové lyžičky xantánovej gumy
  • 6 plátkov uvarenej slaninky
  • 350g strúhaného čedaru
  • 1 lyžica masla
  • ½ šálky nakrájanej cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ malej červenej papriky nakrájanej na kocky
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • 1 lyžička zelerovej soli
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • ½ lyžičky papriky
  • ¼ lyžičky kajenského korenia

Postup:

  1. Predhrejte vývar na strednom ohni. Pridajte maslo a potom, keď je horúce, pridajte červenú papriku a cibuľu. Restujeme, kým cibuľa a paprika nezmäknú. Pridajte cesnak a varte ešte niekoľko minút, kým cesnak nerozvonia.
  2. Nalejte kurací vývar, pivo a smotanu. Prisypeme zelerovú soľ, čierne korenie, papriku a kajenské korenie. Občas premiešame, kým sa polievka zohreje do varu.
  3. Keď sa polievka uvarí, pridajte xantánovú gumu. Zabráňte zhlukovaniu pridaním časti horúcej polievky do malej misky, potom vmiešajte xantánovú gumu a pridajte kašu do polievky. Polievku ďalej miešame a dusíme, aby zhustla.
  4. Pomaly pridávajte syr, po hrstiach. Pred pridaním ďalšieho syra nechajte syr rozpustiť. Podávame s nadrobenou slaninkou navrchu.

Zdroj: https://www.ruled.me/low-carb-beer-cheese-soup/