Nízkosacharidový keto jogurt

Je jogurt keto? Koľko sacharidov je v jogurte? Spolu si pripravíme najlepší, krémový, jednoduchý recept na keto jogurt s nízkym obsahom sacharidov – iba s 2 g čistých sacharidov! Tento jogurt bez cukru je hladký, krémový a úplne keto! Preskočte verzie zakúpené v obchode, ktoré môžu skrývať umelé prísady alebo cukor, a namiesto toho pripravte tento recept na domáci keto jogurt. Pretože tento jogurt je nesladený môžete ho použiť aj v receptoch, ktoré vyžadujú obyčajný jogurt, ako je keto maslové kuracie mäso, grécka omáčka tzatziki, keto mrazený jogurt atď. V kombinácii s orieškami alebo s ovocím sa stane tento jogurt vašimi najobľúbenejšími raňajkami.

Ingrediencie:

KETO JOGURT:

  • 1/4 šálky mandlí
  • 2 šálky vody
  • 2 šálky smotany na šľahanie
  • 1/2 lyžičky práškovej želatíny
  • 1/4 ČL tekutého slnečnicového lecitínu
  • 2 probiotické kapsuly

Na vrch jogurtu:

  • konopné srdcia
  • nakrájané mandle
  • kokosové lupienky
  • bobuľové ovocie (maliny, čučoriedky, jahody)
  • džem bez cukru

Postup:

  1. Pomocou mandlí a vody pripravte mandľové mlieko podľa tohto návodu. (V tomto recepte nepotrebujete vanilku a soľ, pokiaľ ich nechcete pridať.) Nepoužívajte mandľové mlieko zakúpené v obchode – konzervačné látky zabránia správnemu kvaseniu vášho keto jogurtu.
  2. Domáce mandľové mlieko a smotanu vložte do stredného hrnca na stredne nízky oheň. Jemne zahrievajte za občasného miešania 5-7 minút, kým sa na okrajoch nevytvoria bubliny. (Čas sa môže výrazne líšiť v závislosti od materiálu vašho hrnca.) Neduste ani nevarte. Posypte želatínu cez panvicu a šľahajte, kým sa nerozpustí.
  3. Odstráňte z tepla. Prisypte slnečnicový lecitín a šľahajte, kým sa nerozpustí. Nalejte smotanovú zmes do sterilizovaných pohárov. Nechajte nádoby stáť pri izbovej teplote asi 20 minút, kým zmes nebude mať teplotu nižšiu ako 43°C stupňov, ale stále vyššiu ako 37°C stupňov. Vyššia teplota zabije probiotické kultúry.
  4. Otvorte alebo nakrájajte jednu probiotickú kapsulu nad každou nádobou a vmiešajte prášok. Zakryte viečkami. Ak chcete inkubovať svoj jogurt, zapnite svetlo v rúre (nie rúru).
  5. Poháre položte na plech a vložte do rúry so zatvorenými a zapnutými dvierkami na 12-24 hodín v závislosti od toho, ako kyslý chcete, aby bol váš keto jogurt. (Alternatívne môžete poháre zabaliť do teplej prikrývky, aby ste ich udržali v teple) Keď je jogurt hotový, dáme do chladničky vychladnúť. Bude to husté, tak dobre premiešajte.
  6. Môžete podávať s prílohou podľa chuti.

Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/keto-yogurt/