Normandské kuracie mäso

Vyskúšajte s nami recept na Normandské kuracie mäso vo výbornej jemnej omáčke. Ako prílohu môžete použiť cuketové rezance alebo špargľu.

Ingrediencie:

  • olivový olej
  • 6 kuracích stehien
  • 2 cibule, nakrájané nadrobno
  • 2 paličky zeleru, nasekané nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica mandľovej múky
  • 500 ml suchého jablčného muštu
  • 150 ml kuracieho vývaru
  • 2 vetvičky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 150 ml crème fraîche

Postup:

  1. Rúru zohrejte na 180°C. Vo veľkom hrnci s pokrievkou zohrejte 2 lyžice oleja.
  2. Kuracie stehná okoreníme a po častiach opečieme zo všetkých strán dozlatista a dochrumkava, potom ich vyberieme. Pridáme cibuľu a zeler.
  3. Potom pridajte cesnak a smažte ďalšiu minútu.
  4. Pridajte jablčný mušt a nechajte minútu prebublávať, potom pridajte vývar, tymian a bobkový list. Priveďte späť do varu, dobre osoľte a pridajte kuracie stehná. Prikryte pokrievkou alebo fóliou, vložte do rúry na 40 minút, potom kurča vyberte a udržiavajte v teple.
  5. Vmiešajte crème fraîche do omáčky a vráťte sa na varnú dosku, aby bublala a zhustla.
  6. Následne pridajte späť kuracie mäso.

Zdroj: https://www.olivemagazine.com/recipes/meat-and-poultry/chicken-normandy/