Pečená parmezánová mrkva

Mrkva je bohatá na beta karotén nielen že, podporuje zdravie, ale aj úžasne chutí, keď ju opečiete a posypete parmezánom. Môžete ju použiť ako náhradu hranolčekov a podávať k mäsu,rybám alebo si ju môžete vychutnať ako ľahký snack.

Ingrediencie:

  • 450g čerstvej mrkvy
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1/2 lyžičky košér soli
  • 1/4 lyžičky čerstvo mletého korenia
  • 1/4 lyžičky sušeného tymiánu
  • 3 lyžice strúhaného parmezánu

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 220°C. Mrkvu prekrojte priečne na polovicu a potom pozdĺžne na polovičné palcové tyčinky.
  2. Mrkvu premiešajte s olejom, soľou, korením a tymiánom rovnomerne rozotrieme do vymastenej formy na pečenie.
  3. Pečte, kým nezmäkne a nezhnedne. Raz premiešajte pečte 12-15 minút.
  4. Po vybratí z rúry premiešajte so syrom.

Zdroj: https://www.tasteofhome.com/recipes/roasted-parmesan-carrots