Pikantné avokádo plnené tuniakom

Človek by si mal častejšie obohacovať život s tuniakom! Táto ryba je zdravým a cenovo dostupným zdrojom bielkovín, mastných kyselín, selénu a vitamínu D! V kombinácii s nenahraditeľnou chuťou avokáda, tvoria skvelú keto dvojicu, ktorú si určite nepripravujete poslednýkrát. 

Ingrediencie:

  • 230g tuniaka 
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • 1 až 2 čajové lyžičky chilli (záleží podľa obľuby pálivosti)
  • 1 čajová lyžička olivového/sezamového oleja
  • 2 stredne veľké avokáda
  • 1 červená cibuľka
  • morská soľ podľa chuti
  • sezamové semienka na posypanie

Postup:

  1. Tuniaka a cibuľu nakrájajte na veľmi jemné kocky.
  2. V miske zmiešajte tuniaka, majonézu a olej.
  3. Dobre premiešajte.
  4. Avokádo prekrojte na polovicu a odstráňte kôstky.
  5. Posypte ho soľou.
  6. Do každej polovice dajte tuniakovú zmes a posypte ju sezamovými semienkami.
  7. Môžete ihneď podávať.

Pikantnú tuniakovú zmes môžete pripraviť aj niekoľko hodín vopred a pred podávaním ju odložiť do chladničky. Dobrú chuť!

Zdroj: alldayidreamaboutfood.com/low-carb-spicy-tuna-stuffed-avocados/