Keto plnené papriky sú skvelé jedlo s nízkym obsahom sacharidov, ktoré dobre funguje v rámci ketodiéty. Sú chutné, výživné, sýte a určite potešia vaše bruško. V tomto jedle sa kombinujú zdravé tuky, kvalitné bielkoviny a “tona” zeleniny. Nízkosacharidová zelenina sa používa ako náhrada bielej ryže, ktorá sa nachádza v tradičnejších receptoch na plnené papriky.
Ingrediencie:
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička talianskeho korenia
- 450g pikantnej mletej klobásy talianskeho typu
- 1 malá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
- 1 šálka húb (nahrubo nasekaných)
- 1 šálka ryžového karfiolu
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky papriky
- 2 lyžice paradajkovej pasty
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
- 1/2 šálky parmezánu
- 1 šálka syra mozzarella
- 3 veľké papriky (rozdelené na polovicu)
- 1/4 šálky čerstvej bazalky
Postup:
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Pridajte olivový olej do veľkej panvice nastavenej na strednú teplotu. Taliansku klobásu 3-4 minúty.
- Pridajte cibuľu, šampiňóny, ryžový karfiol, soľ, korenie a talianske korenie, kým zelenina nezmäkne asi 5 minút.
- Pridajte paradajkový pretlak a vývar. Dobre premiešajte aby sa spojili. Plnku dusíme 8-10 minút pri miernom strednom ohni.
- Vmiešame parmezán. V prípade potreby môžete dochutiť korením.
- Papriku rozkrojíme na polovicu (pozdĺžne) a naberieme náplň. Navrch dáme mozzarellu a pečieme 20-25 minút, kým nie sú vrchy zlatisté. Ozdobte čerstvou bazalkou.
Zdroj: https://perfectketo.com/italian-keto-stuffed-peppers/