Pikantné talianske keto plnené papriky

Keto plnené papriky sú skvelé jedlo s nízkym obsahom sacharidov, ktoré dobre funguje v rámci ketodiéty. Sú chutné, výživné, sýte a určite potešia vaše bruško. V tomto jedle sa kombinujú zdravé tuky, kvalitné bielkoviny a “tona” zeleniny. Nízkosacharidová zelenina sa používa ako náhrada bielej ryže, ktorá sa nachádza v tradičnejších receptoch na plnené papriky.

Ingrediencie:

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička talianskeho korenia
  • 450g pikantnej mletej klobásy talianskeho typu
  • 1 malá cibuľa (nakrájaná nadrobno)
  • 1 šálka húb (nahrubo nasekaných)
  • 1 šálka ryžového karfiolu
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 lyžičky papriky
  • 2 lyžice paradajkovej pasty
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru
  • 1/2 šálky parmezánu
  • 1 šálka syra mozzarella
  • 3 veľké papriky (rozdelené na polovicu)
  • 1/4 šálky čerstvej bazalky

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Pridajte olivový olej do veľkej panvice nastavenej na strednú teplotu. Taliansku klobásu 3-4 minúty.
  3. Pridajte cibuľu, šampiňóny, ryžový karfiol, soľ, korenie a talianske korenie, kým zelenina nezmäkne asi 5 minút.
  4. Pridajte paradajkový pretlak a vývar. Dobre premiešajte aby sa spojili. Plnku dusíme 8-10 minút pri miernom strednom ohni.
  5. Vmiešame parmezán. V prípade potreby môžete dochutiť korením.
  6. Papriku rozkrojíme na polovicu (pozdĺžne) a naberieme náplň. Navrch dáme mozzarellu a pečieme 20-25 minút, kým nie sú vrchy zlatisté. Ozdobte čerstvou bazalkou.

Zdroj: https://perfectketo.com/italian-keto-stuffed-peppers/