Tiež niekedy dlho premýšľate čo uvariť? Ochutnajte našu sýtu vegetariánsku polievku s červenou šošovicou, mrkvou a pórom. Má nízky obsah kalórií a tuku. Šošovica obsahuje vysoký podiel železa, bielkovín, podporuje nervový systém a pomáha kontrolovať hladinu cukru v krvi. Je jednoducho stráviteľná a pred varením ju nie je potrebné namáčať.
Ingrediencie:
- 2 l zeleninového vývaru
- 150 g červenej šošovice
- 6 mrkví
- 2 stredne veľké póry nakrájané na plátky (asi 300 g)
- malá hrsť nasekanej petržlenovej vňate na podávanie
Postup:
- Vo veľkom hrnci zohrejte vývar a pridajte šošovicu. Priveďte do varu a nechajte šošovicu niekoľko minút zmäknúť.
- Nakrájajte na drobné mrkvu a pór.
- Pridajte mrkvu a pór do hrnca a osoľte.
- Priveďte do varu, potom znížte teplotu, prikryte a varte 45 minút až 1 hodinu, kým sa šošovica nerozpadne.
- Posypte petržlenovou vňaťou a podávajte s maslom, ak chcete.