Tento keto recept môžete využiť napríklad ako snack alebo podávať ako prílohu k hlavnému jedlu. Ideálne v lete na grilovačky. Hoci pečená špargľa chutí výborne aj sama o sebe, chrumkavá upečená slanina posúva chuť na ďalšiu úroveň. Príprava je rýchla a jednoduchá a stačia vám len dve ingrediencie a pochúťka je na svete. Poďte si ju spolu s nami pripraviť.
Ingrediencie:
- 24 stoniek špargle
- 12 plátkov slaniny
- 1 ČL olivového oleja
- 1/4 ČL cesnakovej soli
- 1/4 ČL čierneho korenia
Postup:
- Predhrejte rúru na 200°C. Umiestnite rošt (vymastený) vhodný do rúry na plech.
- Zdrevnatené konce špargle odrežte. Pokvapkáme olivovým olejom. Posypeme cesnakovou soľou a čiernym korením podľa chuti.
- Nepotrebujete veľa oleja, len toľko, aby sa soľ a korenie prilepili. Plátky slaniny pozdĺžne prekrojte, aby ste vytvorili užšie pásiky. Každý pásik slaniny pevne omotajte okolo stonky špargle, pričom slaninu na každej stonke len mierne prekrývajte.
- Pečieme 10 minút. Na prevrátenie použite kliešte. Pečte ďalších 5-10 minút, kým slanina nie je takmer chrumkavá. Rúru nastavte na grilovanie.
- Dobrú chuť!
Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/recipes/crispy-bacon-wrapped-asparagus