Steak s cesnakovým maslom

Vyskúšajte s nami dokonale upečené kúsky jemného steaku zaliate cesnakovým maslom. K steaku môžete podávať rôznu zeleninu podľa chuti. Dusenú alebo ugrilovanú je to na vás, čo zvolíte. Tento keto recept viete pripraviť jednoducho a rýchlo.

Ingrediencie:

  • 700g steak
  • 1 ČL olivového oleja
  • 6 PL masla
  • 4 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
  • 1/4 šálky petržlenovej vňate, nasekanej
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Rozohrejte olej na panvici na vysokej teplote. Po zahriatí pridajte steakové kúsky a dochuťte soľou a korením.
  2. Varte 2 minúty nerušene. Miešajte a varte ďalšie 2-3 minúty. Steak vyberte na tanier.
  3. Znížte teplotu na strednú úroveň a do tej istej panvice pridajte maslo. Po roztopení pridajte cesnak a petržlenovú vňať a za stáleho miešania opekajte asi minútu.
  4. Odstráňte z tepla. Pridajte steakové kúsky späť do panvice a dobre premiešajte.
  5. Pridajte prílohu podľa chuti. Môžete podávať!

Zdroj: https://gypsyplate.com/garlic-butter-steak-bites/