Raňajky môžu byť jedným z najťažších jedál na plánovanie, keď ako vegán dodržiavate keto diétu. Hoci sladké raňajky ako vegánske palacinky alebo keto proteínové smoothies môžu byť skvelou voľbou, niekedy môžete túžiť po slaných tradičných raňajkách, ako je napríklad praženica. S trochou kreatívneho varenia a niekoľkými koreninami môžete vyšľahať chutnú, vegánsku verziu miešaných vajíčok v priebehu niekoľkých minút! Základom tohto receptu je pevné tofu a trocha kurkumy, ktorá dodá nielen chuť, ale aj krásnu žltú farbu.
Ingrediencie:
- 400g balenie pevného tofu
- 3 lyžice avokádového oleja
- 2 lyžice žltej cibule nakrájanej na kocky
- 1 1/2 lyžice výživného droždia
- 1/2 lyžičky cesnakového prášku
- 1/2 lyžičky kurkuma
- 1/2 lyžičky soli
- 1 šálka baby špenátu
- 3 hroznové paradajky
- 85g vegánskeho syra čedar
Postup:
- Zabaľte svoje tofu do niekoľkých vrstiev papierovej utierky alebo čistej látkovej utierky a jemne vytlačte časť vody. Odložte bokom.
- Na panvici na strednom ohni opražte nakrájanú cibuľu na 1/3 avokádového oleja, kým cibuľa nie je mäkká a priesvitná.
- Umiestnite blok tofu na panvicu a rozdrobte ho pomocou mačkača na zemiaky alebo vidličkou, kým nebude mať konzistenciu miešaného vajíčka.
- Pokvapkajte zvyškom oleja a posypte suchým korením a jemne premiešajte, aby sa obalil.
- Tofu varte na strednom ohni, občas premiešajte a preložte, kým sa väčšina tekutiny neodparí.
- Pridajte baby špenát, na kocky nakrájanú paradajku a syr a varte ďalšiu minútu, alebo kým špenát nezvädne a syr sa neroztopí.
- Môžete podávať. Dobrú chuť!