Zdravé zelerové hranolky

Keď hľadáte lahodnú a jednoducho vyrobenú možnosť, ktorá by sprevádzala vaše hlavné jedlo, vyskúšajte lákavú myšlienku zdravých a nízkosacharidových pečených zelerových hranolčekov. Zeler je výživná koreňová zelenina. Koreňová zelenina, ako sú zemiaky, sladké zemiaky a mrkva, má zvyčajne príliš vysoký obsah sacharidov na to, aby sa dala považovať za keto. Koreň zeleru je však skvelou voľbou s nízkym obsahom sacharidov a má podobnú štruktúru ako škrobovejšia zelenina.

Ingrediencie:

  • 1 veľký zeler
  • 2 lyžice avokádového oleja
  • 1/2 lyžičky papriky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C a vysteľte plech papierom na pečenie. Odložte bokom.
  2. Škrabkou na zeleninu alebo krájacím nožom zo zeleru opatrne ošúpeme šupku. Nakrájajte na ¼ hrubé disky a potom na ¼ plátky.
  3. Vo veľkej miske premiešajte hranolky s avokádovým olejom, paprikou, soľou a korením. Preložíme na pripravený plech.
  4. Pečte 15 minút, otočte panvicu a pridajte hranolky. Pečte ďalších 10-15 minút, kým nie sú zlatohnedé a mäkké.
  5. Na servírovanie ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Zdroj: https://perfectketo.com/celeriac-oven-fries/