Ak ste nikdy nejedli krémovú zelerovú polievku tak teraz je ten správny čas to vyskúšať! Je hladká a krémová, s ľahkou zelerovou príchuťou. Chutí ako zemiaková polievka ale o veľa zdravšia verzia. Kto miluje zeler tak si určite zamiluje aj túto lahodnú krémovú polievku. Tak poďte si ju spolu s nami pripraviť a vyskúšať!
Ingrediencie:
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 šálky cibule
- 1 stredný bobkový list
- 450g koreňa zeleru
- 1 šálka ružičiek karfiolu
- 6 šálok kuracieho vývaru so zníženým obsahom sodíka
- 1 ČL morskej soli
- 1/2 ČL čierneho korenia
- 1/2 šálky hustej smotany (alebo plnotučného kokosového mlieka)
Polievku odporúčame dochutiť týmito ingredienciami:
- 1/2 šálky syra Cheddar
- 4 plátky uvarenej slaniny
- 1/3 šálky zelenej cibulky
- čerstvé mleté čierne korenie
Postup:
- Zahrejte olivový olej v hrnci na strednom ohni. Pridajte cesnak, cibuľu a bobkový list. Restujeme 3-5 minút, kým cibuľa nie je priehľadná a cesnak voňavý.
- Do hrnca pridajte na kocky nakrájaný zeler, ružičky karfiolu, kurací vývar, morskú soľ a čierne korenie a priveďte do varu. Znížte oheň na stredne nízky a varte 20 minút, kým zeler nezmäkne.
- Odstráňte z ohňa a vyberte bobkový list. Pridajte hustú smotanu. Rozmixujte ponorným mixérom, kým polievka nebude hladká a krémová. Dusíme ešte 5 minút.
- Na servírovanie doplňte polievku ingredienciami podľa vašej chuti.