Zelerová krémová polievka

Ak ste nikdy nejedli krémovú zelerovú polievku tak teraz je ten správny čas to vyskúšať! Je hladká a krémová, s ľahkou zelerovou príchuťou. Chutí ako zemiaková polievka ale o veľa zdravšia verzia. Kto miluje zeler tak si určite zamiluje aj túto lahodnú krémovú polievku. Tak poďte si ju spolu s nami pripraviť a vyskúšať!

Ingrediencie:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/2 šálky cibule
  • 1 stredný bobkový list
  • 450g koreňa zeleru
  • 1 šálka ružičiek karfiolu
  • 6 šálok kuracieho vývaru so zníženým obsahom sodíka
  • 1 ČL morskej soli
  • 1/2 ČL čierneho korenia
  • 1/2 šálky hustej smotany (alebo plnotučného kokosového mlieka)

Polievku odporúčame dochutiť týmito ingredienciami:

  • 1/2 šálky syra Cheddar
  • 4 plátky uvarenej slaniny
  • 1/3 šálky zelenej cibulky
  • čerstvé mleté čierne korenie

Postup:

  1. Zahrejte olivový olej v hrnci na strednom ohni. Pridajte cesnak, cibuľu a bobkový list. Restujeme 3-5 minút, kým cibuľa nie je priehľadná a cesnak voňavý.
  2. Do hrnca pridajte na kocky nakrájaný zeler, ružičky karfiolu, kurací vývar, morskú soľ a čierne korenie a priveďte do varu. Znížte oheň na stredne nízky a varte 20 minút, kým zeler nezmäkne.
  3. Odstráňte z ohňa a vyberte bobkový list. Pridajte hustú smotanu. Rozmixujte ponorným mixérom, kým polievka nebude hladká a krémová. Dusíme ešte 5 minút.
  4. Na servírovanie doplňte polievku ingredienciami podľa vašej chuti.

Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/celery-root-soup