Tento recept na zmrzlinu z kokosového mlieka bez obsahu mliečnych výrobkov používa iba 4 ingrediencie a nie je potrebný žiadny zmrzlinovač! Podobne ako zmrzlina z mandľového mlieka, tento recept vytvára dezert so všetkou krémovosťou bežnej zmrzliny, ale bez mliečneho mlieka. Keď sa naučíte vyrábať kokosovú zmrzlinu, možno sa už nikdy nevrátite k verziám zakúpeným v obchode – je to také jednoduché! Je to perfektný spôsob, ako udržať pochúťky sladké a bez cukru.
Ingrediencie:
- 400ml plnotučného kokosového mlieka
- 3/4 šálky práškovej zmesi ovocia
- 2 ČL vanilkového extraktu
- 1/4 ČL morskej soli
Postup:
- Do mrazničky vložte nádobu vhodnú do mrazničky.
- Zmiešajte všetky ingrediencie vo vysokovýkonnom mixéri, kým nebudú hladké a krémové. Po stranách zoškrabte, aby sa zmes veľmi dobre spojila.
- Nalejte zmes kokosového krému do vopred zmrazenej nádoby a vložte ju do mrazničky. Pred podávaním nechajte zmrzlinu zmraziť aspoň 3-4 hodiny (najlepšie cez noc).
- Zmrzlinu nechajte 5 minút rozmraziť na pulte a potom ju naberajte do misiek mierne mokrou naberačkou na zmrzlinu.